На 7 октомври 2022г. проведохме застъпническото събитие – хепънинг под наслов „Аз МОГА и Ти Можеш“. Събитието беше част от проект „МОГА – Модел за ранно Образование, Грижа и Активно участие“, който Фондация „Здраве и социално развитие“ изпълнява в рамките на Фонд Активни граждани-България по Финансовия механизъм на ЕИП 2014-2021 г.


Хепънингът се проведе на открито в двора на център „МИР“ на ул. „Георги Папанчев“ №14 в кв. Факултета и успя да привлече над 300 деца и родители. За посетителите бяха подготвени разнообразни арт дейности, спортни и развитийни игри.

На демонстрационните шатри „Патиланци“ и „Замръзналото кралство“ деца на възраст до 3 години и от 3 до 5 години имаха възможност да творят с помощта на своите родители, а шатрата „Спортът е здраве“ – да се включат към спортни занимания. Погрижихме се и за по-големите деца от 6 до 16 години, като организирахме място за с име „Хари Потър“. 

Събитието имаше и специално място за снимка „Станция летящият диван“, където родителите и децата си правиха снимки за спомен, които да качваха във Фейсбук с хаштаг #МОГА.


Специални гости на Хепънинга бяха застъпниците на проекта Георги Борисовтреньор от футболна школа и клуб, който се включи в програмата и игра футбол с децата. Айлин Джафер от Фондация „Тръст за социална алтернатива“ дойде с доброволци студенти по дентална медицина, които се включиха с игри на тема“ Здрави усмивки за хубави снимки“. Архитект Магдалина Ръжева проведе Детска архитектурна работилница с деца над 6 години, като изработваха конструкции от дървени клечки и ластици. Екипът на „Софийска вода“ проведе занятие с участниците на тема „Водата е здраве“. Най-дългоочакваният момент за децата беше фокусникът Валери Иванов – Жокера, който забавлява децата с приятни фокуси и игри.Събитието отразиха БНТ 1 в предаването „България 60 минути“. Още снимки от събитието можете да видите тук.

www.activecitizensfund.bg

„Тази публикация е създадена с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от Фондация „Здраве и социално развитие“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази публикация отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.“

Категории: Новини